“Ліси України” – це єдине державне підприємство, створене в рамках реформування лісової галузі. Відповідає за охорону, захист, лісорозведення, лісовідновлення та увесь комплекс інших функцій, включно з заготівлею та реалізацією деревини.

🌲Карпатський регіональний офіс входить в ДП “Ліси України”. Він об’єднує 3 області – Закарпатську, Львівську та Івано-Франківську.

🌲🌳Лісфонд Карпатського регіону- найбільш заліснений в Україні: загальна площа становить майже 1,5 млн.га. Це найцінніший ресурс, бо здатен відновлюватися. Порівняно з іншими районами України лісорослинні умови Карпат набагато сприятливіші для природного відновлення лісів: перш за все переважанням тут вологих грудових і сугрудкових типів умов місцезростання, високою тіневитривалістю основних лісоутворюючих порід – ялини, ялиці, бука.

🌳🌲Ліси Карпатського регіону займають одне з найважливіших місць у народному господарстві, відіграють водозахисні, водо-і кліматорегулюючі функції, мають міжнародне значення в розвитку рекреації і туризму. Розташовані на різних висотних зонах і через рельєфні особливості не можуть рівнятися ні з якими іншими лісами України. Також саме в Західній частині зберігаються праліси (первинні ліси), які не зазнали жодних змін під впливом людини.

Структура офісу – 36 філій, однією з яких є “Золочівське лісове господарство.